De beurs van Moskou bereidt zich voor op Crypto valuta handel

De beurs van Moskou heeft aangekondigd dat het een platform ontwikkelt om crypto valuta trading mogelijk te maken. In een persconferentie verklaarden uitwisselingsvertegenwoordigers dat mensen crypto valuta kunnen kopen, en ook investeren in een verscheidenheid aan crypto-gebaseerde financiële instrumenten zoals beursverhandelde fondsen (ETF’s) en derivaten. De beurs in Moskou is de grootste financiële uitwisseling in Rusland en een van de tien grootste ter wereld.

In samenhang met dit nieuws heeft Alexey Moiseyev, minister van financiën van Rusland, aangekondigd dat de Russische regering cryptocurrency wil financieren als financiële activa. Moiseyev bevestigde dat de crypto-handel zou beginnen op de beurs in Moskou, maar verklaarde dat het alleen beschikbaar zou zijn voor “gekwalificeerde beleggers”. Om te kwalificeren moeten persoonlijke beleggers een nettowaarde hebben van tenminste zes miljoen Roebels. Institutionele beleggers moeten een nettowaarde hebben van tweehonderd miljoen Roebels. Moiseyev beweerde dat deze regelgeving nodig is om het witwassen van geld en andere illegale activiteiten te voorkomen.

De Russische regering is bekend om manieren te onderzoeken om blockchain technologie in zijn economische systemen te integreren, maar de publieke steun van crypto valuta is inconsistent. Enerzijds lijken Russische ambtenaren het potentieel van gedistribueerde grootboektechnologie te waarderen, Vladimir Poetin heeft zelfs zeer positief gesproken over Ethereum. De regering lijkt echter onwillig om de gewone burgers toe te laten om crypto te bezitten en te verhandelen. Het is dus niet verwonderlijk dat het officiële crypto-uitwisselingen mogelijk maakt, maar het wordt gelimiteerd tot een beperkt aantal. Moiseyev heeft aangegeven dat de regeringen het plan hebben om handelingen en transacties te volgen als reden voor de beperkingen.

Er zijn natuurlijk veel crypto uitwisselingen beschikbaar voor Russen die geen beperkingen hebben voor de aankoop. Zo zullen de beperkingen van de beurs van Moskou weinig doen om te voorkomen dat gemiddelde Russen handelen en investeren. Ondanks de beperkingen, kan de handel in crypto valuta op een traditionele fiat-uitwisseling Rusland aanzienlijke invloed uitoefenen op de crypto-ruimte, en het zou een stimulans zijn voor de Russische economie. De legitimiteit die door de beurs van Moskou wordt verstrekt, zou zeker beleggers van over de hele wereld lokken, en elke crypto valuta die op de beurs wordt geplaatst, zou een directe stijging van de marktkapitaal zien.

Niet verrassend worden andere financiële uitwisselingen geruchten om crypto-handel te verkennen. Momenteel kunnen een aantal crypto-gebaseerde beleggingsproducten OTC verhandeld worden. Succes voor de Moscow Exchange zou andere belangrijke uitwisselingen aanmoedigen om te volgen. Dergelijke bewegingen, die waarschijnlijk de komende jaren lijken te hebben, zouden een sleutelrol spelen bij het tot stand brengen van crypto valuta.

Binance-de-beste-bitcoin-exchange

Misschien ook interessant

Reacties

Laden...