Bitcoin: ‘Meest drukke handel’

In een jaar dat de prijzen van digitale valuta niet in percentages maar in hoeveelheden gestegen zijn, beginnen beleggers zich zorgen te maken of het niet allemaal te ver gaat.

Bitcoin wordt nu beschouwd als de ‘meest drukke handel’, zoals gemeten door het maandelijks wereldwijde onderzoek van de Bank of America Merrill Lynch Fund Managers. Dat betekent dat beleggers geloven dat er te veel mensen aan de ene kant van de handel zijn en dat het tijd is voor een omkering.

De prijs van Bitcoin is dit jaar ongeveer 330 procent gestegen, het profijt van een significante groei in de belangstelling voor de cryptovaluta en een groeiend gebied van concurrenten, evenals een vlucht naar alternatieve activa, en angst voor een speculatieve bubbel.

Het Merrill-onderzoek is een van de meest gevolgde en gerespecteerde op Wall Street. Gedurende de week die eindigde op donderdag, werden meer dan 200 mondiale fondsbestuurders met minstens 600 miljard dollar onder beheer onderzocht.

Natuurlijk, hoeft een drukke handel niet te betekenen dat het eindigt.

Binance-de-beste-bitcoin-exchange

In het BofA onderzoek steeg Bitcoin de Nasdaq en de korte dollarhandel als de meest drukke handelstype. Bitcoin kreeg 26 procent van de stemming, de uitkering van de Nasdaq, met 22 procent en de inzet tegen de dollar, die 21 procent van de stemming nam.

De twee andere “drukke handelstypes” hebben het dit jaar heel goed gedaan, met een stijging van de Nasdaq met maar liefst 20 procent, en een tuimelende dollar van bijna 10 procent ten opzichte van haar wereldwijde concurrenten.

Naast de bezorgdheid over de Bitcoin-handel, deinzen fondsbestuurders terug van Amerikaanse aandelen. De collectieve toewijzing aan binnenlandse aandelen daalde tot 28 procent.

Beleggers beginnen zich ook te betreuren over de wereldwijde groei, zelfs als de economen hun verwachtingen opbouwen. Slechts 25 procent verwacht een sterker wereldwijde situatie over de komende 12 maanden, af van 62 procent begin 2017.

Misschien ook interessant

Reacties

Laden...