Bitcoin zakt naar een nieuw dieptepunt

Een aantal van China’s beste Bitcoin-uitwisselingen bereidt zich voor om hun diensten op te schorten volgens instructies van de overheid. BTC China, een van de top drie Bitcoin-uitwisseling van het land, werd de eerste die officieel in beweging kwam nadat het vandaag aangekondigd heeft dat alle handel voor klanten in China op 30 september zal stoppen.

Wil je profiteren van elke daling of stijging? Kijk dan eens naar Bitconnect.

De waarde van Bitcoin voelde de impact van de ontwikkelingen in de Chinese markten sinds de aankondiging.

De prijs van Bitcoin viel op een wereldwijd gemiddelde laagtepunt van $ 3,493 (€2935), ongetwijfeld beïnvloed door de inspanningen van de Chinese autoriteiten om een grote afschaffing op de binnenlandse handelsactiviteit af te dwingen. In de verklaringen op social media, van BTCC in Shanghai, heeft ‘s werelds oudste Bitcoin-uitwisseling aangekondigd dat het einde van de maand ‘alle handelsactiviteiten’ op het regionale platform gaat stoppen.

Volgens de gegevens daalde de handelswaarde van bitcoin bij BTCC tot CNY16,000 (ongeveer €2050) voordat deze terugkeerde naar CNY20.000 (ongeveer €2653).

Binance-de-beste-bitcoin-exchange

BTCC-0914 (1)

BTC / CNY-handel op OKCoin en Huobi – twee van China’s andere ‘big three’ uitwisselingen – viel op naar een laagtepunt van CNY20.011 (circa €2653) en respectievelijk CNY19.597 (circa €2511). De marktconversie ziet de Bitcoinhandel op gemiddeld $3,100(€2605) op het, bijna $350 (€294) uit de wereldwijde markten.

Op Bitfinex daalde de BTC / USD-handel naar $3,413 (€2868), het laagste niveau voor Bitcoin in een maand.

BNC-CNY-0914

Gegevens uit CoinmarketCap onthullen de prijzen op 10% op de dag, met een meerderheid van de handel, die wijst op een significante afzet in China, Amerikaanse markten, Korea en Japan.

CMC-BTC-0914

China 

De Chinese overheid probeert de cryptomarkt aan banden te leggen door het proberen te reguleren. Het begon een aantal weken met een aankondiging dat ICOs verboden zullen worden, en het nieuws van vandaag over de verbanning van Bitcoin-uitwisselingen is ook weer een poging om het te daarvan. China staat bekend om hun protectionistisch beleid, er word dus ook gesuggereerd dat deze acties een manier zijn om het Chinese particuliere kapitaal in eigen land te houden.

Misschien ook interessant

Reacties

Laden...