China verbiedt bedrijven om geld te verhogen via ICO’s: Lokale toezichthouders inspecteren 60 grote platforms

Regelgevers zijn momenteel begonnen met het bestuderen van China’s ICOs.

Chinese nieuwsgever Caixin meldde dat een mededeling, uitgegeven door een werkcomité dat het risico overziet in de internetfinanciersector van het land, dat nieuwe projecten die geld of andere virtuele valuta’s door middel van cryptocurrencies verhogen, worden verboden.

Het voegde eraan toe dat de autoriteiten zullen afbreken op gerelateerde frauduleuze praktijken.

Het document definieerde aanvankelijke muntaanbiedingen (ICO’s) als een onbevoegd fondsenwervingsinstrument die financiele oplichting kan veroorzaken, aldus het Caixin-rapport. De commissie heeft een lijst van 60 grote ICO-platforms voorgelegd aan lokale financiële regelgevende instanties om te inspecteren.

Zeven overheidsinstanties waaronder de People’s Bank of China, China Securities Regulatory Commission, China Banking Regulatory Commission en China Insurance Regulatory Commission hebben een gezamenlijke verklaring uitgereikt waarin zij melden dat ICO’s onbevoegde illegale fondsenwervende activiteiten zijn.

Binance-de-beste-bitcoin-exchange

De verklaring zei dat autoriteiten alle organisaties en particulieren verbieden om fondsen door ICO-activiteiten op te wekken en dat alle banken en financiële instellingen geen activiteiten zouden verrichten met betrekking tot ICO-handel.

Organisaties en individuen die door ICO’s fonds inzamelingen hebben afgerond, moeten passende afspraken maken om fondsen terug te geven, om de belangen van beleggers te beschermen en risico’s op de juiste manier te behandelen.

De verklaring voegde eraan toe dat verbeterd beheer nodig is op het platform voor digitale fondsenwerving.

ICO’s zijn een primaire middel van fondsenwerving voor projecten gebouwd op blockchain technologie. Bedrijven maken en uitgeven digitale tokens die kunnen worden gebruikt voor het betalen van goederen en diensten op hun platform of als investering. Ze leggen whitepapers uit die het platform, de software of het product dat ze proberen te bouwen beschrijven, en dan kopen mensen die tokens met behulp van algemeen aanvaarde cryptocurrencies zoals bitcoin of ethereum.

Start-ups over de hele wereld hebben dit jaar meer dan een miljard dollar opgewekt in munten. In China hebben ICO’s tenminste 2,62 miljard yuan (ongeveer $ 400 miljoen) opgewekt, meldde Reuters, onder verwijzing naar de lokale media.

Sommige Chinese ICO-platforms hebben hun diensten al gestopt. ICOINFO zei op zijn website dat het vrijwillig tijdelijk de “alle ICO-gerelateerde functionaliteit op de site” schorsde totdat het duidelijkheid kreeg over de verschuivende regelgevingsklimaat.

China is niet het eerste land om te kijken naar potentiële regelgevend toezicht in deze bloeiende industrie. Regelgevers in de Verenigde Staten en Singapor benadrukte de risico’s van het witwassen van geld en fraude die beleggers tegenkomen bij het kopen van een digitale tokenverkoop. Maar deskundigen hebben gewaarschuwd dat regelgevers de ruimte beter moeten begrijpen om innovatie niet te verstoren.

Misschien ook interessant

Reacties

Laden...