Wat is Stellar Lumens? Een handleiding voor beginners

Op hun website verkoopt Stellar Lumens zichzelf als een open source, gedistribueerde betalingsinfrastructuur, gebouwd vanuit het uitgangspunt dat de internationale gemeenschap “een wereldwijd financieel netwerk nodig heeft dat openstaat voor iedereen”. Stellar Lumens zal deze behoefte vervullen door individuen, instellingen en betalingssystemen via hun platform te verbinden.

Daarbij wil het team van Stellar Lumen monetaire transacties goedkoper, sneller en betrouwbaarder maken dan met huidige systemen. Bovendien zou hun protocol mensen van over de hele wereld verbinden door efficiëntere grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken.

Hoe het werkt

Net als (de meeste) alle andere cryptocurrencies gebruikt Stellar Lumens het mooie woord wat het kenmerk is geworden van blockchaintechnologie: decentralisatie. Het Stellar-netwerk draait op een web van gedecentraliseerde servers dat wordt ondersteund door een internationaal consortium van individuen en entiteiten. Deze servers ondersteunen het gedistribueerde grootboek dat de gegevens en transacties van het netwerk bijhoudt.

In de praktijk zal het Stellar-protocol functioneren als een betere en flexibelere PayPal. Als je Stellar wilt gaan gebruiken, moet je geld naar een anker in het netwerk uploaden. Net zoals een bank of PayPal, houdt dit anker je geld vast en geeft het krediet aan je virtuele portemonnee.

Binance-de-beste-bitcoin-exchange

Schermafbeelding 2018-02-27 om 19.02.25

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je in de eerste plaats geld zou moeten inwisselen voor een tegoed met een anker? Ankers dienen als brug voor elke gegeven valuta en het Stellar-netwerk. Met de swap kan je je geld formeel in het grootboek van Stellar omzetten.

Deze integratie betekent dat je geld direct naar het netwerk kunt verzenden zonder te moeten wachten op een overboeking, zoals bij PayPal. Het stroomlijnt ook grensoverschrijdende betalingen. Laten we zeggen dat je geld wilde sturen naar broer die in Amerika woont. Je zou je gecrediteerde EUR-saldo gebruiken om geld via het Stellar-netwerk te sturen.

Schermafbeelding 2018-02-27 om 19.03.01

Stellar zou dan je euros automatisch omzetten in dollars met de laagste wisselkoers, en de rekening van je broer zou worden gecrediteerd voor het geruilde bedrag in dollar. Nadat hij de overdracht heeft ontvangen, kan hij het geld opnemen van een anker dat EUR ondersteunt.

Gedistribueerde Exchange

Stellar biedt gebruikers ook de mogelijkheid om wisselorders in het grootboek te plaatsen om andere valuta te verkopen of te kopen. Alle tarieven worden vooraf bepaald door de persoon die de bestelling plaatst, dus zijn ze niet onderworpen aan de automatische wisselkoers die Stellar toepast op persoonlijke overdrachten.

Als je bijvoorbeeld GBP voor EUR wilt ruilen, plaats je een bestelling in het orderboek van Stellar. Die bestelling komt dan op de wereldmarkt, die je ook kan raadplegen om te zien hoe je bestelling zich opstapelt tegen anderen als deze. Deze uitwisseling is niet alleen beperkt tot alleen fiat-valuta. Het bevat ook cryptocurrency en Fiat Trading-paren.

Transacties met meerdere valuta’s

Zoals we eerder opmerkten, stelt Stellar je in staat om gratis grensoverschrijdend geld te verzenden zonder het gedoe van formele bankprocedures of het wisselen van valuta.

Om dit te bereiken, doet het netwerk een van de drie dingen wanneer je een valutaoverdracht aanvraagt:

Stellar converteert het geld met een eerdere aanbieding in het orderboek en faciliteert automatisch de exchange.

Stellar gebruikt Lumens, de munt, als tussenpersoon voor de uitwisseling. Het converteert de fondsen van valuta A naar Lumens op de wereldmarktplaats, en vervolgens zijn die lumen nodig en worden deze omgezet naar valuta B voor de gebruiker die deze gelden ontvangt.

Als er geen ruilparen zijn in de ruil voor de twee valuta, zoekt Stellar naar aanbiedingen op het netwerk die zullen leiden tot een kettingconversie naar de gewenste valuta (bijv. USD naar EUR, EUR naar GBP, BGP naar AUD, AUD naar JPY ).

Dit uitwisselingsproces met meerdere valuta’s is behoorlijk lastig en biedt gebruikers een flexibele benadering om valuta’s gemakkelijk op internationale schaal te wisselen.

Waar kan je Stellar Lumen kopen?

Stellar Lumens kan je kopen onder de XLM- en de STR-naam. Het Stellar-team veranderde een tijdje geleden de naam / afkorting van STR in XLM, maar sommige uitwisselingen, zoals Poloniex, hebben niet de moeite genomen om de naam te veranderen.

Bittrex, Poloniex en Binance nemen het overgrote deel van het handelsvolume van Stellar Lumen voor hun rekening. Binance en Bittrex ondersteunen zowel ETH- als BTC-handelsparen, terwijl Poloniex alleen BTC en USDT ondersteunt.

Waar wordt Stellar-lumen bewaard?

De meeste portefeuilles die worden gebruikt om het grootboek op te slaan, zijn ofwel ledger-specifiek of bestaan binnen het netwerk van Stellar voor gebruik met zijn wereldwijde marktplaats. Stronghold, bijvoorbeeld, is de gedistribueerde uitwisseling die is ingebouwd in het systeem van Stellar, en StellarTerm is een klant waarmee je toegang krijgt tot de gedistribueerde beurs om te handelen of geld te verzenden. Het Stellar-team heeft ook de Stellar Desktop Client gemaakt die specifiek is voor de valuta van Lumens.

Als je op zoek bent naar een niet exclusieve Stellar-portemonnee, is de Ledger Nano S waarschijnlijk de veiligste gok, maar als je deze hardware-wallet niet hebt, kun je ook naar Stargazer, Papaya en Saza kijken….

Misschien ook interessant

Reacties

Laden...