Microsoft lanceert ‘Coco framework’ gebaseerd op Ethereum

Een groeiend aantal bedrijven tonen hun belangstelling in blockchains, maar de onderliggende software voldoet niet aan belangrijke bedrijfsvereisten zoals prestaties, vertrouwelijkheid, bestuur en vereiste verwerkingskracht.

Microsoft wil deze problemen echter helpen oplossen en het gemakkelijker maken voor bedrijven om hun netwerken te bouwen gebaseerd op elk blockchain.

Microsoft heeft het framework genaamd ‘Coco’ onthuld – kort voor ‘Confidential Consortium’ – een nieuwe open-source basis voor bedrijfs blockchain-netwerken.

Coco is een protocol gebaseerd op Ethereum, dat is ontworpen om commerciële bedrijven en grote ondernemingen te helpen om informatie over het Ethereum Blockchain te verwerken met meer privacy.

“Coco presenteert een alternatieve aanpak van Ledger-constructie, waardoor bedrijven de schaalbaarheid, het gedistribueerde bestuur en de geheimenvertrouwen die ze nodig hebben, zonder de inherente beveiliging en onveranderlijkheid die zij verwachten aan te bieden,” zei Mark Russinovich, de CTO bij Microsoft Azure in een officiële verklaring.

Binance-de-beste-bitcoin-exchange

Het framework kan geïntegreerd worden met een aantal populaire open source blockchain netwerken en gedistribueerde grootboeken, waaronder Ethereum, R3’s Corda, Intel’s Hyperledger Sawtooth en JPMorgan’s Quorum.

microsoft-ethereum-coco-framework

Aangezien Blockchain transactietoerental zo traag is dat het slechts een handvol transacties in een seconde kan handelen, wil het bedrijf dat de technologie duizend of meer transacties per seconde behandelt.

Om dit probleem op te lossen maakt het Coco Framework gebruik van de kracht van bestaande blockchainprotocollen, vertrouwde uitvoeringsomgevingen, waaronder Intel’s SGX (Software Guard Extensions) en Windows Virtual Secure Mode (VSM), gedistribueerde systemen en cryptografie.

Met deze vertrouwde uitvoeringsomgevingen kan men een netwerk van vertrouwde enclaves bouwen die allemaal overeenkomen met de grootboek en de Coco-code die ze uitvoeren die leveren:

  • Productie en latentie naderen databasesnelheden;
  • Betere , flexibeler, bedrijfsspecifieke vertrouwelijkheidsmodellen;
  • Netwerkbeleidsbeheer via gedistribueerd bestuur;
  • Ondersteuning voor niet-bedoelde transacties.

Video Demonstratie; https://youtu.be/8s6JMmGJ-dY

Microsoft zei dat het bedrijf al in een verscheidenheid aan industrieën, met inbegrip van supply chain, retail en financial services, het potentieel van het Coco Framework heeft begonnen.

“Het is mogelijk om onze bestaande supply chain code veel sneller te maken binnen het kader van Coco, een geweldige prestatieverbetering die de wrijving zal verminderen als we over Business Blockchain-gereedheid praten met onze retail klanten,” zei Tom Racette, vice-president van Mojix.

“Het toevoegen van vertrouwelijke ondersteuning van gegevens zonder deze verbetering op te lossen, is wat ons in staat stelt de digitale transformatie te leiden die we voorspellen met Smart Supply Chains.”

Het  Coco Framework is in 2018 klaar en zal worden uitgegeven als open source software. Het bedrijf heeft een technische whitepaper op GitHub beschikbaar gesteld.

Misschien ook interessant

Reacties

Laden...