Ripple staat steeds meer bekend als een betrouwbare & stabiele cryptocurrency. Dit is waarom!

XRP, de digitale valuta van Ripple, maakt wereldwijde betalingen in real-time overal ter wereld mogelijk. Het is de derde meest prominente cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie en heeft in 2017 het extreem goed gedaan.

Terwijl Ripple behoort tot de categorie van cryptocurrencies, is het anders dan dat van Bitcoin of Ethereum. Terwijl Bitcoin een betaalmethode is en Ethereum een multifunctioneel platform voor gedecentraliseerde SmartContracts, is Ripple een gedecentraliseerde oplossing voor banken en financiële instellingen die snel (4 seconden) en schaalbaar zijn (1.000 transacties per seconde).

Ripple fungeert als een cryptocurrency en een digitaal betaalnetwerk voor financiële transacties. “XRP is gebouwd voor bedrijfsgebruik, en biedt banken en betalingsverleners een betrouwbare, on-demand optie om de liquiditeit voor grensoverschrijdende betalingen te doen,” zegt het bedrijf. (Zie ook: Cryptocurrency Market Capitalization stijgt nogmaals)

2rzqiwz

De venture-backed start-up biedt wereldwijde financiële afwikkelingsoplossingen die het mogelijk maakt de totale kosten van afwikkeling te verminderen door banken direct transacties te kunnen laten doen. Het streeft ernaar om “De wereld in staat te stellen waarde uit te wisselen, zoals het al informatie uitwisselt – het opkomen van een Internet van Waarde (IoV).”

Binance-de-beste-bitcoin-exchange

Ripple bezit de meerderheid van XRP. Sinds de lancering in 2012 heeft Ripple methodisch XRP gekocht, terwijl de liquiditeit en de totale marktsterkte zijn gewaarborgd. In mei 2017 besloot de onderneming echter tegen eind 2017 55 miljard XRP op een cryptografisch beveiligd escrow rekening terzijde te zetten om eventuele bezorgdheid over leveringsmanipulaties te verlichten. “Door het merendeel van XRP te waarborgen, kunnen beleggers wiskundig de maximale voorraad XRP controleren die de markt kan betreden,” aldus Ripple. De totale XRP in Ripple is 6,662,260,753, XRP dat is verdeeld is 38.332.289.584 en de totale XRP geplaatst in escrow is 55.000.000.000 (Per 16 juli 2017).

In het recente Q2 rapport van het opstart staat, “Q2 2017 was een van de belangrijkste kwartalen voor de XRP-markten. In feite kan het een verandering vertegenwoordigen in de aanneming en relevantie van XRP in de ruimte. “XRP registreerde in Q2 een Q-o-Q stijging van 1159% en de opbrengsten van het jaar waren 3977%. Op zijn hoogtepunt van $0.394 op 17 mei, was de valuta 6012% hoger dit jaar. XRP verhandelt momenteel circa $0,1926 en heeft een markt totaalwaarde van $7,5 miljard.

Ripple is langzaam uitgebreid met XRP en wordt nu verhandeld in 30 beurzen. Het heeft ook nog steeds een stijging van zijn leden getuigd. Tien andere financiële instellingen zijn toegevoegd aan haar wereldwijde netwerk – namelijk MUFG, BBVA, SEB, Akbank, Axis Bank, YES BANK, SBI Remit, Cambridge Global Payments, Star One Credit Union en eZforex.com. Verder heeft Ripple onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt voor het XRP Ledger-ecosysteem door het uit te breiden met 55 zogenoemde “validator nodes”. Dit is een sprong van 120% sinds mei; Namen als WorldLink, Telindus-Proximus Group, Bahnhof (Zweedse ISP), AT TOKYO Corporation, Microsoft, Massachusetts Institute of Technology (MIT) en CGI staan op de lijst van validatoren.

Misschien ook interessant

Reacties

Laden...