Ripple naar China?

Het was wat stil rond de ontwikkelingen van Ripple, dit was ook te zien aan de waardedaling de laatste periode. Maar ripple is bezig aan expansie in een veelbelovende markt.

Elk bedrijf of project in de financiële sector hoopt de Chinese markt binnen te gaan. Dit wordt door voor de hand liggende redenen gedaan. Blootstelling in Azië is van onschatbare waarde. Bovendien, gezien de grote interesse die China in blockchain heeft genomen, is het gewoon normaal dat sommige bedrijven er naamsbekendheid proberen te krijgen. Ripple staat zeker op die lijst, hoewel ze niet de makkelijke weg nemen. Het bedrijf zal namelijk China niet zonder externe hulp binnengaan.

Ripple ziet China als de volgende grens

Niemand kan ontkennen dat China een belangrijke markt is voor wereldwijde betalingsnetwerken. Ripple bouwt zo’n netwerk, en daarom kijken ze naar hun kansen in de Chinese markt. In het land zit ook US $5 biljoen aan b2b buitenlandse betalingen. Als het bedrijf slechts een fractie van dat volume kan krijgen, lijkt het veelbelovend. Nog belangrijker, het lijkt er niet op dat Ripple grote concurrenten in die markt heeft. Op dit moment heeft China (nog) geen efficiënte en goedkope B2B betalingsoplossing.

Een uitbreiding naar China is ook niet helemaal verrassend. In feite is het succes van Ripple in Japan een indicatie van toekomstige nabije uitbreiding. Daarnaast, hebben ze nog geen Chinese leden op dit moment, wat nogal eigenaardig is. De Chinese bedrijven houden zich echter vaak aan zichzelf en zullen niet gemakkelijk met buitenstaanders samenwerken. Het zal geen gemakkelijke uitdaging voor Ripple zijn, dat is duidelijk.

Binance-de-beste-bitcoin-exchange

Het is ook de moeite waard om op te noemen dat, een eerdere gerucht over Alibaba is afgesloten. Namelijk, er werd gespeculeerd dat Alibaba een Ripple-validatorknooppunt zou uitvoeren, wat niet het geval is. Dit kan altijd in de toekomst veranderen, maar vooralsnog is dit niet het geval, volgens een spreker van Ripple. Het is goed om te zien dat bedrijven zoals Ripple in China een poging wagen. Meer concurrentie op wereldwijde schaal is nooit een slecht idee. Een interessante ontwikkeling om in de gaten te houden, dat is duidelijk.

Misschien ook interessant

Reacties

Laden...