De ultieme beginners handleiding: Handelen op Binance: Het kopen en verkopen van cryptocurrencies

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies

Dus je hebt besloten om in de wereld van cryptocurrency te stappen. Je hebt je eerste Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) of Litecoin (LTC) gekocht op Coinbase (veel mensen noemen dit de Grote Drie), en nu hoor je je vrienden die praten over Ripple, Vechain, XVG, NEO, OMG, WTC etc. Munten zoals deze noemen we Altcoins (Alternatieve coins / munten ). In tegenstelling tot de grote drie kunnen de meeste van deze munten niet worden gekocht op Coinbase of andere platformen waar je bijvoorbeeld met Ideal kan betalen. Ze moeten op verschillende exchanges worden gekocht. Onze persoonlijke favoriete exchange is Binance. Binance is een veilige exchange die veel mensen gebruiken. We raden Binance aan omdat hun handels-kosten gehalveerd zijn en dat komt omdat ze een eigen Binance-munt (BNB) hebben. Als je je transactiekosten betaalt, wordt je bijdrage gehalveerd! De onderstaande gids zal precies dat verklaren.

Beginnen met registeren

Gebruik de onderstaande link om je te registreren voor Binance. Dit is onze verwijzingslink en we zouden het waarderen als je deze gebruikt.

https://www.binance.com/?ref=21289508

Nadat je op de link hebt geklikt, wordt je naar deze pagina geleid.

Binance-de-beste-bitcoin-exchange

Schermafbeelding 2018-03-01 om 14.13.41

Klik op de knop registreren en vul al je informatie in. Klik op de knop Registreren en klik op de bevestigingse-mail die naar je is verzonden.

DIT VOLGENDE DEEL IS BELANGRIJK VOOR DE BESCHERMING VAN JE MUNTEN EN INVESTERINGEN.

binance-handleiding

2FA of Two Factor Authentication voegt feitelijk naast je wachtwoord een ander beveiligingsniveau toe. Dus zelfs als iemand je wachtwoord hackt, tenzij ze ook de Google Authenticator-code van de app hebben, kunnen ze niet inloggen. Naast de veiligere optie is Google Authenticator de enige die beschikbaar is voor diegenen onder ons die niet in China wonen of zijn.

binance-handleiding1

Open je Google Authenticator-app en klik op de rode + knop hieronder, scan vervolgens de QR-code op je scherm en voer de 2FA-code in die je via de app heeft gekregen. Gefeliciteerd, je bent nu beschermd!

binance-2fa

Het overmaken van je munten van bijvoorbeeld Coinbase of Btcdirect etc..

Nu je Binance hebt ingesteld, moet je je geld overmaken vanuit bijvoorbeeld Coinbase, dit kan ook als je je munten direct koopt bij bijvoorbeeld BTCdirect (wij gebruiken Ethereum als voorbeeld).

Log in op Coinbase en ga naar accounts zoals hieronder te zien.

coinbase-binance

2. Klik op Verzenden. Nu zul je dit zien.

coinbase-binance1

3. Ga naar je Binance-account en ga naar Funds en vervolgens naar Deposits and Withdrawals (dit is ook hoe je je saldo straks kan bekijken).

binance

4. Zoek naar de munt die je naar Binance wil overmaken (Ethereum in ons geval) en klik erop.

binance-eth

5. Kopieer en plak het ETH-adres in het vakje Ontvanger / Recipient in Coinbase en voer in hoeveel ETH / EUR je wilt verzenden en klik op Doorgaan … Je Ethereum is nu onderweg naar de Binance-uitwisseling (afhankelijk van netwerkcongestie kan dit duren een tijdje, hoewel meestal met Ethereum transactietijden een stuk korter zijn).

Handelen met munten

Zodra Ethers ( Ethereums ) op je Binance-account staan ben je klaar om te beginnen met handelen! Ga naar het tabblad Exchange en klik op Basic, vervolgens zou je het onderstaande scherm moeten zien. Maak je geen zorgen over al die cijfers en getallen! Het ziet er misschien heftig uit en zullen ze voor deze handleiding negeren.

binance-handelen

Net zoals FOREX trading wordt Cryptocurrency in paren verhandeld. Het zal altijd ETH / BTC, BTC / XVG, BTC / WTC, enz. zijn. De meeste munten worden verhandeld tegen BTC, hoewel sommige ook ETH en LTC ondersteunen.

Voor ons voorbeeld gebruiken we de munt XVG gebruiken.

Zoeken naar de munt

1. Klik op het tabblad ETH aan de rechterkant (hieronder gemarkeerd en zoek naar XVG)

2. Klik op de XVG / ETH-link om naar de onderstaande pagina te gaan (je kan ook op de ster klikken naast het XVG / ETH-paar zodat je deze aan je favorieten toevoegt (deze geeft prioriteit aan en zet deze bovenaan wanneer je de volgende keer weer wil handelen).

eth-xvg-binance

Het kopen van de munt

1. Ga naar Market

2. Stel de gewenste hoeveelheid in (het aantal munten of het totale percentage van je ETH-saldo zijn je twee opties)

3. Klik op XVG kopen

munten-handelen-binance

Gefeliciteerd! je weet nu precies hoe je alt-munten kan kopen met behulp van ETH.
Maar wat als de altcoin geen ETH als koppeling heeft? Dan moeten we onze ETH omruilen voor BTC en dan kunnen we weer op de gebruikelijke manier handelen. Om dit te doen, moeten we ditmaal klikken op het BTC-tabblad dat zich vlak naast de ETH bevindt waar we eerder op hebben geklikt.

Het omwisselen van alt-munten naar BTC

1. Klik op het BTC-tabblad naast het ETH-tabblad dat we eerder hebben gebruikt.

2. Zoek naar ETH

3. Klik op de ETH / BTC-koppeling

eth-btc-bnb

Het verkopen van je ETH voor BTC

1. Klik op Market.

2. Voer de hoeveelheid ETH in of het percentage van je totale ETH-saldo wat je wil verkopen.

3. Klik op Sell ETH.

sell-eth-binance

4. €€€

Nu kan je ook altcoins kopen die geen ETH-koppeling hebben! (Alle altcoins kunnen worden gekocht met BTC voor zover we weten). Welkom in de wereld van Crypto en zoals altijd, heel veel geluk met handelen!

** Als onze gids je heeft geholpen en je ons een kleine donatie wil geven 🙂 voel je dan vrij om dit in Ethereum te doen . Ons adres staan hieronder!

ETH: 0xd06AB261F63e3f4299bf74a277AA7ef8bdAc423b

Bedankt voor het lezen!

Misschien ook interessant

Reacties

Laden...