Waarom Bitcoin weer daalde in het weekend

De prijzen van Bitcoin zijn de afgelopen maand meer dan €1.000 gezakt, omdat China zich op de cryptovaluta vastklampt.

Chinese autoriteiten hebben naar verluidt besloten de handel van Bitcoin en andere cryptovalutas op de binnenlandse uitwisselingen te verbieden. Dat heeft Bitcoin in het weekend zo laag als $3,300 geduwd. Vanaf vanmorgen is het weer met ongeveer €100 gestegen.

Dit is een daling van 20% sinds begin september, toen de centrale bank van China zei dat het de eerste muntenaanbiedingen zou verbieden, waardoor de cryptovaluta uit de recordhoogte van €4.100 viel.

Voorafgaand aan China’s meest recente beslissing over Bitcoin en andere cryptocurrencies, was Bitcoin stijgende toen beleggers meer optimistisch werden over de toekomstige kosten en de snelheid van transacties.

Maar het nieuws over het potentiële uitwisselingsverbod van China heeft waarschijnlijk beleggers geïnspireerd. Het land heeft een groot aandeel van de totale Bitcoin-markt, ongeveer 18% van de transacties worden uitgevoerd in Chinese yuan.

Binance-de-beste-bitcoin-exchange

Beleggers in China hebben Bitcoin gebruikt als een manier om zichzelf te beschermen indien de Renminbi in waarde zal dalen. Om hun yuan in te ruilen voor Bitcoin kunnen Chinese beleggers in staat zijn fondsen buiten het land te verplaatsen. Traditioneel heeft de regering van China een jaarlijkse limiet van 50.000 dollar vastgesteld op hoeveel de burgers buiten het land kunnen verplaatsen. Het kopen van Bitcoin was een manier om die regels te omzeilen.

Toch is het niet helemaal verboden om Bitcoin te verhandelen. Het zal nog steeds mogelijk zijn voor transacties. Terwijl bestaande gebruikers waarschijnlijk nog steeds kunnen handelen, zal het moeilijker worden voor nieuwe gebruikers om ermee te starten. Hierdoor wordt de potentiële groei van Bitcoin beperkt.

Het verbod is overigens nog niet officieel aangekondigd in China.

De prijs van Ethereum steeg ook dit weekend naar ongeveer €250. Beleggers zijn nog steeds het nieuws vanuit China aan het verteren. Verwacht word dat de markt zich weer gaat oppakken.

Misschien ook interessant

Reacties

Laden...