Wat is EOS?

Een handleiding voor beginners

EOS is een blockchain-platform voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dapps), vergelijkbaar met Ethereum. Het maakt de ontwikkeling van dapp gemakkelijk door een set van services en functies te bieden die op een besturingssysteem lijken en waar dapps gebruik van kunnen maken.

Het idee achter EOS is om de beste eigenschappen en beloftes van verschillende slimme contracttechnologieën die er zijn (bijv. Beveiliging van Bitcoin, computerondersteuning van Ethereum) samen te brengen in één eenvoudig te gebruiken, massaal schaalbaar dapplicatieplatform voor de dagelijkse gebruiker om de dreigende blockchain economie te bekrachtigen.

EOS belooft een echte concurrent te worden in de dapp-arena, waardoor de toegangsdrempel voor ontwikkelaars en anderen die zoeken naar oplossingen op basis van een blockchain, wordt verminderd.

Hoe EOS werkt

De EOS-visie is om een ​​blockchain-dapp-platform te bouwen dat veilig en soepel kan schalen naar duizenden transacties per seconde, en tegelijkertijd een toegankelijke ervaring biedt voor app-ontwikkelaars, ondernemers en gebruikers. Ze zijn gericht op het leveren en voltooien van het besturingssysteem voor gedecentraliseerde applicaties die op het web zijn gericht door services zoals gebruikersauthenticatie, cloudopslag en serverhosting aan te bieden.

Binance-de-beste-bitcoin-exchange

Wees authentiek

Het EOS-netwerk is een kant en klaar platform voor apps waar ontwikkelaars gebruik kunnen maken van een volledig authentificatiesysteem. Gebruikersaccounts, compleet met verschillende bevoegdheidsniveaus en hun eigen lokaal beveiligde gebruikersgegevens zijn een kenmerk van het netwerk. De nieuwste EOS-updates hebben gedeelde databasetoegang tussen accounts mogelijk gemaakt en de mogelijkheid om gebruikersgegevens op een lokale machine buiten de blockchain op te slaan.

Herstel voor gestolen accounts wordt zit ook in het systeem ingebakken, met verschillende methoden om je identiteit te bevestigen en de toegang tot een gehackt account te herstellen.

Hou m’ in de Cloud

Serverhosting en cloudopslag maken ook deel uit van het EOS-systeem, wat betekent dat applicatieontwikkelaars applicaties en webinterfaces kunnen bouwen en implementeren met hosting, cloudopslag en downloadbandbreedte die door het EOS-systeem wordt geboden. Dit opent ontwikkelaars om hun ideeën werkelijkheid te laten worden, zonder de eisen van het beveiligen van opslag en bandbreedte.

De ontwikkelaar krijgt rechtstreeks toegang tot gebruiksanalyses voor opslag en bandbreedte van EOS en kan limieten instellen voor specifieke toepassingen op elk gewenst niveau. Deze services worden betaald door EOS-tokens uit te zetten.

Opschalen

De meest voorkomende blockchains (denk aan Bitcoin en Ethereum) gebruiken “overeenstemming over toestand”, wat betekent dat op elk moment alle computers in het netwerk de huidige status van de hele blockchain kunnen controleren om fraude te voorkomen en transacties te bevestigen. De blockchain is in die gevallen een grafiek van de status van het systeem en wanneer elk nieuw blok aan de blockchain wordt toegevoegd, nemen knooppunten op het netwerk elke transactie uit het blok en werken de status bij van elk adres dat aan die transacties is gekoppeld.

Wanneer overeenstemming over gebeurtenissen wordt gebruikt, ligt de focus op de transacties (of eenvoudigweg berichten) in tegenstelling tot de staat. In plaats van de status van het netwerk op een bepaald moment te verifiëren, verifiëren knooppunten de reeks gebeurtenissen die tot nu toe hebben plaatsgevonden om de netwerkstatus bij te houden. Het resultaat is een systeem dat meer tijd nodig heeft om de geschiedenis van transacties opnieuw te bevestigen wanneer het opnieuw wordt opgestart, maar kan een veel hogere doorvoer van transacties tijdens het uitvoeren verwerken.

Wat dit betekent in eenvoudig Nederlands is dat het EOS-netwerk naar 1 miljoen berichten of transacties per seconde kan schalen uit de poort van 1 computer, met theoretisch oneindige schaalvergroting parallel tussen meerdere machines mogelijk.

Gratis te gebruiken

Een applicatie gebouwd op het EOS-platform VEREIST geen micropayments door eindgebruikers om berichten te verzenden en taken uit te voeren op de blockchain. De individuele app-ontwikkelaars laten dit achter om te bepalen hoe de transactiekosten (die extreem laag zijn) worden betaald, wat betekent dat bedrijven de vrijheid hebben om hun eigen strategieën voor het genereren van inkomsten te bedenken en hun gebruikers gratis diensten aan kunnen bieden.

Functies, geen bugs

Het EOS-systeem biedt een beheersmodel aan op basis van blokproducenten dan kan stemmen over welke transacties worden bevestigd, of een toepassing correct wordt uitgevoerd en over wijzigingen in de broncode van individuele toepassingen en ook naar het EOS-systeem zelf. Dit betekent dat de community op een democratische en veilige manier bugs in het systeem actief kan upgraden, downgraden en herstellen.

Geen problemen bij het uitvoeren

Het EOS-systeem vermindert de latentie en maximaliseert de prestaties door elk blok (dat nu om de 3 seconden wordt geproduceerd en dat wordt getest bij 0,5 seconden) nog fijner te structureren in “cycli”, die achtereenvolgens worden uitgevoerd. Cycli zijn op hun beurt gestructureerd in “threads” die parallel lopen binnen cycli. Hierdoor kunnen berichten en transacties worden verzonden en gereageerd binnen enkele blokken en tussen blokken, waardoor de theoretische ondergrens voor de responstijd omlaag gaat naar de berichttransmittijd via het net.

Er zijn veel technische details weggelaten, en als je geïnteresseerd bent om een duik in de kern te nemen, ga dan naar de technische whitepaper.

Roadmap, team en community

Het EOS-project wordt ontwikkeld door een bedrijf genaamd Block One, geleid door Dan Larimer (mede-oprichter van Bitscares en Steemit) en Brendan Bloomer. Beide hebben veel ervaring in de crypto-wereld en zijn publiekelijk actief geweest in het promoten van de technologie als geheel naast hun eigen projecten.

Het EOS-team komt precies overeen met de routekaart die eerder dit jaar werd voorgesteld en blijft met grote snelheid aansluiten bij de ontwikkeling. De release van EOS Dawn 1.0 werd vrijgegeven op 14 september 2017, de Dawn 2.0-release bracht resource-tracking en inter-blockchain-communicatie op 4 december 2017 en de Dawn 3.0-release is gekoppeld aan de lente van 2018 en is bedoeld als de eerste officiële release van het systeem!

De community achter EOS is levendig en wereldwijd, met veel liefde van zowel investeerders als bijdragers. Meetups zijn gebruikelijk, er wordt kunst gemaakt, de Telegram-groep is actief en EOS-communities zijn te vinden op Facebook, Twitter en Steemit. Over het algemeen is er veel hype en veel opwinding.

Schermafbeelding 2018-02-27 om 21.50.18

De EOS-tokenverkoop

De EOS-tokenverkoop werkt tot nu toe als geen andere token-verkoop. De tokenverkoop vindt plaats over een volledig jaar, te beginnen op 26 juni 2017, met 350 verspreidingsperioden. Aan het einde van elke periode wordt het totale aantal EOS-tokens dat voor die periode is toegewezen, verdeeld onder de bijdragers op basis van het bedrag van de door hen ingebrachte ETH gedeeld door de totale bijdrage.

Schermafbeelding 2018-02-27 om 21.51.35

Gedurende deze tijd worden EOS-tokens op de meeste grote beurzen genoteerd en daarom wordt de prijs bepaald door de markt. Dit opent de verkoop voor iedereen die geïnteresseerd is en geeft voldoende tijd om de ontwikkeling en voortgang van het EOS-team te bekijken voordat het bijdraagt. Het resultaat was tot op heden een van de hoogst gefinancierde tokenverkopen en ondertussen een grote groei voor het token.

Het EOS-token zelf voert geen functie uit en is alleen handig in die gevallen dat ontwikkelaars toepassingen op het EOS-platform beginnen te ontwikkelen. Ze zullen EOS-tokens vereisen om hun specifieke tokens voor applicaties te genereren, waarbij de acceptatie van elke applicatie op het EOS-platform afhangt van stemmen door houders van EOS-tokens.

Conclusie

EOS is een opwindend project in de dapp-arena, met een bewezen team, een verheven visie en spelveranderende functies op de routekaart. Houd de stabiele release ergens in het voorjaar van 2018 in de gaten, blijf op de hoogte via hun sociale-mediarekeningen en koop wat tokens via hun token-verkoopwebsite of bij Binance als je in technologie en groei gelooft!

Misschien ook interessant

Reacties

Laden...