Wat is Vechain?

Er gebeuren momenteel veel dingen in de wereld van blockchain en cryptocurrency, en niemand kan alles in de gaten houden. VeChain is een van dé projecten die schijnbaar uit het niets is ontstaan ​​en nu de 15e grootste cryptocurrency op de markt is. Niemand zal ontkennen dat elk blockchain-gebaseerd project van groot belang is voor de wereld, hoewel er enkele vragen zijn over wat VeChain precies is en wat het onderscheidt.

Het idee achter VeChain

Het is niet zo eenvoudig om informatie te vinden over wat VeChain precies doet. Volgens hun website is VeChain ’s werelds meest toonaangevende blockchain-platform voor producten en informatie. Dat is een vage uitspraak waar veel bedrijven uit de blockchain-industrie gebruik van maken. Het lijkt erop dat het team zich richt op schaalbare oplossingen, wat een positieve noot is.

VeChain onder de motorkap

Zoals te verwachten, zijn de meeste mensen geïnteresseerd in het ontdekken of VeChain een werkend product heeft. Immers, veel blockchain-gebaseerde ondernemingen zijn in dit stadium niet meer dan een proof of concept. Met VeChain is het op een goede manier heel anders. In totaal zijn er drie producten ontwikkeld met behulp van deze blockchain, die zich allemaal op een geheel andere markt richten. Het is goed om te zien dat bedrijven tegenwoordig gebruik maken van cases buiten de financiële sector.

Binance-de-beste-bitcoin-exchange

Ten eerste is er een API-gatewayservice die door een Chinees bedrijf wordt gebruikt in verband met het importeren van goederen. We hebben gezien dat mensen de optie van het gebruik van blockchain in de goederen-industrie verkennen, en dit lijkt enkele van de vakjes in dit opzicht te controleren. Daarnaast wordt VeChain gebruikt door PricewaterhouseCoopers voor ‘third party services’, wat een andere belangrijke validatie is van wat deze technologie kan.

Last but not least lijkt het erop dat VeChain ook een rol speelt in de gedistribueerde gegevensopslag van de Liaoning Academy of Agricultural Sciences. Al deze projecten zijn behoorlijk belangrijk op hun eigen manier, hoewel ze misschien niet altijd zo aantrekkelijk zijn voor de massa. Het zal interessant zijn om te zien hoe dit alles zich op de lange termijn gaat ontwikkelen, maar tot nu toe lijkt het erop dat VeChain precies doet wat ze zeggen. De blockchain naar de massa brengen is nog steeds een hele grote uitdaging, om het nog maar zachtjes uit te drukken.

Wat zit er in voor VeChain?

Zoals altijd het geval is met op blockchain gebaseerde projecten, moet men zich afvragen wat de toekomst voor VeChain in petto heeft. Het project is recentelijk een rebranding ondergaan en gaat voortaan als VeChain Thor verder. Dit betekent dat de bestaande VEN-tokens worden geconverteerd naar VET-tokens. Bovendien zal er een ‘proof-of-authority’-consensusmodel zijn om ervoor te zorgen dat toekomstige ontwikkelingen in lijn zijn met de visie van de VeChain Foundation. Daarnaast zullen er knooppunten en masternodes zijn, zij het op een zeer beperkte manier. Het is een interessante omwenteling die al dan niet een positieve impact kan hebben op dit specifieke project. Vechain heeft op 26 februari aangekondigd om met BMW te gaan samenwerken.

Misschien ook interessant

Reacties

Laden...