Zuid-Korea scherpt wetgeving aan

Zuid-Koreaanse regelgevers versterken de regulering en het toezicht op digitale valuta’s, waaronder Bitcoin.

De digitale taskforce van Zuid-Korea – een groep bestaande uit de centrale bank van het land, financiële toezichthouders en digitale valuta-bedrijven – heeft een uitgebreid wetgevend toezicht op handels- en handelspraktijken besproken om verdere inspanningen ter bescherming van de consument te bieden.

Volgens Business Korea heeft de taskforce op zondag een gezamenlijke vergadering gehouden waar de autoriteiten van plan waren om deze verhoogde regelgeving voor de handel in de binnenlandse uitwisselingen van het land in te voeren. De vergadering, die werd bijgewoond door de Nationale Belastingdienst (NTS) en de Korea Fair Trade Commission (KFTC), zagen ook plannen die zijn gericht op het versterken van gebruikersauthenticatieprocedures bij de uitwisseling, alsook ‘verdachte transactierapportages’ bij banken voor transacties in verband met digitale valuta’s.

De voorzitter van de Financial Services Commission (FSC), Kim Yong-beom, de voorzitter van de taskforce vergadering heeft gezegd:

Op dit punt kunnen digitale valuta’s niet worden beschouwd als geld en valuta, noch financiële producten.

Binance-de-beste-bitcoin-exchange

Bovendien zullen de Fintech-bedrijven in de buitenlandse valuta van Bitcoin-overmakingen ook moeten zorgen voor meer controle van de autoriteiten. Dit, ondanks de Zuid-Koreaanse overheid, vermindert de last voor de bedrijven die op basis van Bitcoin-bedrijven zijn gevestigd in het land door vergunningen te verlenen om als vreemde valuta-overdrachtsdiensten te fungeren.

Zuid-Koreaanse autoriteiten zullen ook naar verwachting digitale valuta-uitwisselingen aanbevelen om consumentenbeschermingsmaatregelen op te nemen bij het verrichten van diensten.

ICO Verbanning?

Het rapport stelt met name voor dat autoriteiten de fondsenwervingsplatforms voor ICO om de kapitaalmarkt te overtreden door fondsen te verhogen, via de uitgifte van aandelen in de vorm van digitale valuta’s, te bestraffen.

Zoals gerapporteerd in juli, zou een reeks van regelgevingen die tot een regelgevingskader voor digitale valuta’s leiden, binnenkort kunnen zien dat Bitcoin en Ethereum in Zuid-Korea gewettigd word.

Misschien ook interessant

Reacties

Laden...